БНРснимка: Булфото Очаква се по-късно през деня да бъдат оповестени първите

...
БНРснимка: Булфото Очаква се по-късно през деня да бъдат оповестени първите
Коментари Харесай

Очакват се резултатите от изборите за председател на БСП

БНР

фотография: Булфото

 

Очаква се по-късно денем да бъдат оповестени първите публични резултати от вчерашния избирателен ден, в който членовете на Българска социалистическа партия гласоподаваха за ръководител на партията. От Централната изборна комисия за избора оповестиха, че са дали своят вот повече от половината от гласоподавателите социалисти.

Кандидатите са четирима: досегашният водач Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. 

От Централната изборна комисия за избора оповестиха, че всички с право на глас са към 80 900. Получени са над 50 тъжби, оповестиха от ЦИК, като най-честите са: нарушение на предварителните съглашения в някои от общините, изборните пространства и тяхната замяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

Според разпоредбите, признати от Националния съвет, изборът се счита за постоянен, в случай че в него са взели участие повече от половината от членовете на Българска социалистическа партия, имащи право на глас. Избран ще бъде претендентът за ръководител, получил повече от половината действителни гласове. Ако се стигне до балотаж, той ще бъде след седмица - на 19-ти септември. За 26 септември е планувано съвещание на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия, на което би трябвало да бъде определен Национален съвет и Общопартийна контролна комисия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР